Si lindi "Dita e Baballarëve" dhe kur festohet në shtete të ndryshme

Si lindi
Si lindi
Si lindi "Dita e Baballarëve" dhe kur festohet në shtete të ndryshme

Nëse deri më tani keni menduar që vetëm nënave u është kushtuar një ditë feste, gaboni ! Ndonëse një datë jo shumë e njohur, edhe baballarët kanë festën e tyre.

 Shpesh është kritikuar si një ngjarje komerciale, por rrënjët e kësaj feste janë shumë më të thella nga se njerëzit mendojnë dhe për më tepër ka sfond historik.
Dita e Babait, në shumë vende si në Britania e Madhe, SHBA etj festohet më 19 qershor, por në Itali kjo festë përkon me datën 19 mars, ndërsa në Ukrainë, ajo festohet në të dielën e tretë të shtatorit 

Edhe pse mendohet se kjo festë është një traditë amerikane, ka dy histori të njohura të cilat janë përdorur për të shpjeguar origjinën e Ditës së Bababit. Megjithese, u desh pak kohë për të fituar popullaritetin që aktualisht kjo festë gëzon shumë njerëz ende nuk festojnë për baballarët e tyre.

Lexo Revisten Online

Prill, 2017

€ 1.99

| Blej Tani
Natyra i ka dhuruar zë e bukuri
Faqja e shtatë - Në cilin shekull jemi?
Aty ku injoranca flet, inteligjenca heshtë
“I ruaj flokët e djalit që ma vranë grekët para syve”
Loading...

Portali kosovarja-ks.com është themeluar në nëntor të vitit 2008 nga revista Kosovarja.

[email protected] [email protected] Tel: +383 38 51 75 75 - MOB: +383 44 14 34 48;

Na ndiqni në