Këto shenja paralajmërojnë se në mushkëritë tuaja po rriten qeliza kancerogjene

Këto shenja paralajmërojnë se në mushkëritë tuaja po rriten qeliza kancerogjene
Këto shenja paralajmërojnë se në mushkëritë tuaja po rriten qeliza kancerogjene
Këto shenja paralajmërojnë se në mushkëritë tuaja po rriten qeliza kancerogjene

Kanceri i mushkërive është kanceri i dytë më i përhapur si tek meshkujt ashtu edhe femrat.

Sipas të dhënave të The American Cancer Society ( Shoqatës Amerikane të Kancerit ) deri në fund të vitit rreth 224,390 raste të reja të kancerit të mushkërive do të diagnostikohen dhe do të ketë rreth 158,080 vdekje për shkak të kësaj sëmundjeje.

Ndërsa pirjen e duhanit rrit rrezikun e zhvillimit të kancerit të mushkërive, këto statistika përfshijnë edhe duhanpirësit dhe jo duhanpirësit.

Njohja e shenjave dhe simptomave të para është jetësore për ta kapur atë në kohë në mënyrë që të trajtohet sa më shpejt të jetë e mundur.
1. Kollë e vazhdueshme
2. Kollë jo e zakonshme
3. Vështirësi në frymëmarrje
4. Dhimbje gjoksi
5. Ndryshime në zërin tuaj
6. Humbje e pashpjegueshme e peshës
7. Dhimbje e kockave

Lexo Revisten Online

Qershor, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Ajkune Ahmetaj, një emër suksesi
FAJI JETIM
Njeriu që ndali rrahjet, therjet, vrasjet...
25 të vrarët e hoxhës së Keqekollës

https://www.kosovarja-ks.com/shendetesi/