1. FJOLLAT NUK JANË FORMA E VETME E BORËS.

2. QYTETI I SYRACUSE, NEW YORK, NË 1992 PROVOI TA SHPALLTE BORËN SI ILEGALE.

3. ËSHTË NJË MIT SE ASNJËRA FLUSKË E BORËS NUK KA FORMË TË NJËJTË.

4. FLUSKA MË E MADHE E BORËS U REGJISTRUA NË MONTANA, 38.1 CENTIMETRA.

5. BORA ËSHTË TRANSPARENTE, JO E BARDHË.

6. DHE, ËSHTË FAKT, BORA NUK SHFAQET GJITHMONË VETËM E BARDHË, KA RASTE EDHE TË NUANCAVE TË TJERA.

7. ÇDO DIMËR NË SHBA, BIEN TË PAKTËN 1 SEPTILION KRISTALE TË BORËS APO NË NUMRA, 1,000,000,000,000,000,000,000,000 FJOLLA.

8. MË SË SHUMËTI BORË PËR 24 ORË NË SHBA KA RËNË NË COLORADO, 1,95 METRA.

9. COLORADO PO ASHTU MBAN REKORDIN ME MË SË SHUMËTI BORË TË RËNË NË NJË DITË TË VETME, MË 4 DHJETOR 1913 – 1,6 METRA.

10. NUK ËSHTË RAPORTUAR ASNJËHERË PËR RËNIE BORE NË KEY WEST, FLORIDA.

11. JO ÇDO RËNIE E MADHE E BORËS CILËSOHET SI STUHI “BLIZZARD”.

12. SHTËPITË PREJ BORËS MUND TË JENË 100 GRADË MË TË NXEHTA PËR MBRENDA SE JASHTË.

13. PROVINCA KANADEZE NOVA SCOTIA MBAN REKORDIN BOTËROR PËR MË SË SHUMTI “SNOW ANGELS (SHTRIRJA NË BORË DHE LËVIZJA ME DUAR) TË BËRA NË VENDE TË NDRYSHME, KU MORËN PJESË 22,022 VETA NË 130 LOKACIONE TË NDRYSHME.

14. DAKOTA E VERIUT MBAN REKORDIN BOTËROR PËR MË SË SHUMËTI “SNOW ANGELS(SHTRIRJA NË BORË DHE LËVIZJA ME DUAR) TË BËRA NJËHERËSH NË NJË VEND, KU MORËN PJESË 8,962 PJESËMARRËS.

15. LUFTA MË E MADHE ME TOPA BORE U REGJISTRUA MË 12 JANAR 2013, NË SEATTLE, SHBA, ISHIN 5,384 PJESËMARRËS.

MUND TË JU PËLQEJNË