Një djalosh gjenial është kapur nga kamera duke bërë algjebra, fraksione dhe duke thënë shifra të shumëfishta të numrit pi.

Tre-vjeçari Aiden Blasian, nga Uashingtoni, lehtë mund t’i lexojë numrat më shumë se 10 shifra dhe rregullisht zgjidh ekuacione algjebrike.

Djali i jashtëzakonshëm shpenzon orë të tëra në dërrasën e tij çdo ditë, duke mësuar gjithnjë e më shumë problemet e matematikës me ndihmën e nënës Cynthia Adinig, 34 vjeç.

Cynthia thotë se interesi i Aidenit në matematikë dhe shkenca të tjera filloi në mënyrë spontane pasi mësoi të shkruante në moshën dy vjeçare.

Tradicionalisht, fëmijët fillojnë shkollën në moshën 5-vjeçare, kur hyjnë në çerdhe, megjithatë në atë pikë, Cynthia beson se fëmija i saj do të jetë në të njëjtin nivel me një dhjetë ose njëmbëdhjetë vjeçar.

Videot e ndara nga Cynthia në faqen e Aiden-it në Instagram tregojnë djaloshin mbresëlënës që qëndron përpara një tablo të zezë të vogël duke shkruar përgjigjet e ekuacioneve të ndryshme.

Aiden është në gjendje të bëjë shuma të mëdha të shumëzimit në kokën e tij brenda pak sekondash.

Në një tjetër video, Aiden shihet i ulur në tokë ndërsa thotë 15 shifrat e para të numrit Pi nga memoria.

Dhe kjo nuk është vetëm matematikë ai është i hipnotizuar edhe me shkencat e tjera.

Djali përdor kartat flash për të mësuar përmendësh elemente të ndryshme nga tabela periodike, duke shfletuar secilin prej tyre dhe duke recituar emrin e plotë të secilit element duke parë simbolin përkatës.

MUND TË JU PËLQEJNË