Kur martohemi, ne ndjehemi absolutisht të sigurt se kemi arritur më në fund të gjejmë “të duhurin”. Por, për fat të keq, statistikat tregojnë rezultate shumë të ndryshme! Një në katër martesa përfundon me divorc. Edhe nëse ndonjëherë është e vështirë ta pranosh se martesa juaj nuk po funksionon, ju nuk duhet të shqetësoheni sepse ka disa gjëra të mira që sjell divorci në jetën tënde shumë më mirë se sa një martesë e palumtur.

Fëmijët tuaj do të jenë edhe më të lumtur

Shumë çifte e kuptojnë se janë të pakënaqur dhe ende vendosin të qëndrojnë të martuar “për hir të fëmijëve të tyre”. Por kjo është një ide vërtetë e keqe. Fëmijët mund të dëgjojnë debatet dhe argumentet tuaja dhe mund të ndjehen vazhdimisht të tensionuar nga martesa juaj e pakënaqur. Edhe më shumë se e gjithë kjo, ata mund të jenë të hutuar për atë që një marrëdhënie e shëndetshme është dhe nuk është, gjë që mund të çojë në probleme të mëdha në jetën e tyre të ardhshme personale. Pra, nëse nuk doni të shkatërroni gjendjen psikologjike të fëmijës suaj, ju duhet t’i tregoni se si të respektoni njëri-tjetrin dhe të gjeni një kompromis. Dhe mos harroni rregullin e artë: një prind i lumtur do të thotë një fëmijë i lumtur.

Ju do të filloni të dukeni më mirë

Edhe nëse nuk keni ndërmend të bëni dietë ose të filloni botox-in, ju mund të vini re disa ndryshime të papritura në pamjen tuaj. Shumë njerëz pranojnë se ata u transformuan fuqishëm nga brenda, sepse filluan të ndjehen më mirë dhe më të gjallë. Dhe ndërsa qenia e tyre e brendshme filloi të lulëzonte, pamja e tyre e jashtme shndërrohej ngadalë edhe më mirë. Për më tepër, pas një tranzicioni të madh jetësor siç është divorci, shumica e njerëzve priren të ndryshojnë qëllimet e tyre. Ata fillojnë të punojnë më shumë, blejnë rroba të reja, përditësojnë përbërjen e tyre dhe kështu me radhë. Këto ndryshime gjithashtu ndihmojnë në përmirësimin e vetëbesimit dhe ndjenjën e mirëqenies së tyre.

Do të keni një shans më të mirë për të takuar njeriun e duhur

Kur je i/e martuar, përpiqesh pa vetëdije të qëndrosh larg seksit të kundërt, në mënyrë që të mos e bësh partnerin tënd xheloz. Në këtë mënyrë, ju humbisni shumë mundësi që të njiheni me njerëz të rinj e për të bërë miq. Por, nëse mendoni se martesa juaj është e dështuar, një divorc mund t’ju ndihmojë të shkoni drejt rrugës së duhur për të takuar personin ideal në jetë. Disa studime tregojnë se njerëzit që rimartohen janë më pak të prirur për t’u divorcuar, sepse këtë herë e njohin veten më mirë dhe janë të sigurt për atë që kërkojnë në jetë.

Do të keni një pension më të lehtë

Ne rrallë largohemi nga shpenzimet e martesës. Sidoqoftë, një divorc në fakt mund të jetë financiarisht i dobishëm për ju në një afat të gjatë. Pas një divorci, njerëzit zakonisht fokusohen në karrierën e tyre dhe punojnë më shumë orë sesa më parë. E gjithë kjo rezulton në të ardhura më të larta të jetës që ndihmojnë gratë të japin kontribute më të mëdha në llogaritë e tyre të daljes në pension dhe të fitojnë përfitime shumë më të mëdha nga Sigurimet Shoqërore.

Do të ndiheni më të lumtur

Kur del nga një martesë e keqe, mund të humbësh një bashkëshort, por në të vërtetë fiton lumturinë. Jeta është shumë e shkurtër për ta humbur atë në njerëz kontradiktorë dhe në marrëdhënie jo të shëndetshme. Dhe nëse ju mendoni se martesa juaj ju bën të ndiheni të paplotësuar dhe të pakënaqur, është patjetër koha për t’u larguar. Natyrisht, divorci mund të jetë një goditje për ju në fillim, por më vonë ju do të jeni në gjendje ta ktheni këtë faqe dhe të hapni një kapitull të ri në jetën tuaj që mund të jetë shumë më i mahnitshëm se ai i mëparshmi.

Shëndeti juaj mund të përmirësohet

Shumica e njerëzve besojnë se martesa mund të rrisë shëndetin tuaj, por në rastin e një martese të keqe kjo nuk funksionon aspak. Studimet konfirmojnë se jetesa në një shtëpi armiqësore mund të jetë po aq e dëmshme fizikisht sa edhe pirja e tepërt ose stresi kronik i punës. Pra, nëse ende nuk jeni ndarë nga gruaja ose bashkëshorti, mbani mend se ju keni një rrezik në rritje për sëmundjet e zemrës, kancerin, artritin, diabetin dhe sistemin e dobët imunitar.

Ju mund ta fokusoni energjinë në rritjen tuaj personale

Nëse qëndroni në një martesë të sëmurë për një kohë të gjatë, mirëqenia juaj emocionale është gjithmonë në rrezik. A ju kujtohet hobi juaj i vjetër apo gjërat që përdoren për të sjellë kënaqësi? A i mbështet bashkëshorti juaj vendimet dhe pikëpamjet tuaja? A e shijoni jetën për momentin? Nëse përgjigjet tuaja janë “Jo”, ndoshta është koha për të bërë disa ndryshime në jetën tuaj personale. Rezulton se një martesë e keqe mund të të mbajë larg së bëri gjërat që ju doni.

Pra, pas një divorci, më në fund mund të mos e vendosni gjithë energjinë tuaj në një marrëdhënie që nuk punon më dhe e përdorni atë në fusha të tjera të rëndësishme të jetës suaj.

MUND TË JU PËLQEJNË