Ka shumë debate se a është mirë ose jo të hedhësh letër higjienike poshtë kanalizimit. Megjithatë, nëse ka një gropë të thellë , ju nuk duhet të hedhni asgjë poshtë kanalizimit.Në fakt, në vende të ndryshme, njerëzit kanë qëndrime të ndryshme për këtë.

Çamçakëzët

Çamçakëzat nuk tretën në ujë dhe gjithashtu mund të ngjitën në tuba dhe të formojnë një bllokim. Kjo është arsyeja pse ju kurrë nuk duhet të hidhni këtë lloj gjëje.

Thjerrëzat

Thjerrëzat janë bërë nga polimere që nuk dekompozohen për shumë vite. Natyrisht, një lente e vogël ndoshta nuk do të bllokojë një tub, por definitivisht do të dëmtojë mjedisin. Ekspertët llogarisin se çdo vit, më shumë se 20 ton lente kontakti përfundojnë në kanalizime dhe e bllokojnë ujin.

Mbeturina maceje

Sistemi i ujërave të zeza duhet të na ndihmojë të heqim qafe nevojat tona. Megjithatë, ekspertët nuk e rekomandojnë hedhjen larg mbeturinave të maces. Mos harroni: mbeturinat e maces duhet të hidhen larg me pjesën tjetër të mbeturinave që keni.

Zbardhues klori

Detergjentët me bazë klori janë shumë agresive. Në fakt, ato janë kaq agresive, saqë mund t’i dëmtojnë tubat nëse i përdorni ato shumë shpesh. Në të vërtetë, ju nuk keni nevojë të lani tualetin çdo ditë duke përdorur detergjente të tilla ,në vend të kësaj ju mund të përdorni uthull.

Maska fytyre

Maskat me fytyrë me balta nuk duhet të lahen në kanalizim. Grimcat e vogla përfundimisht do të grumbullohen në brendësi të gypave dhe do të bëjnë një bllokim të madh. Shtresa e sipërme e maskës duhet të hiqet me një copë leckë dhe pjesa tjetër e grimcave të vogla mund të pastrohen me ujë.

Gjethet e çajit

Përkundër faktit që gjethet e çajit duken krejtësisht të padëmshëme, ata aktualisht janë. Me kalimin e kohës, çaji do të grumbullohet brenda tubave dhe të formojë probleme me ujin.

MUND TË JU PËLQEJNË