Burrat dhe gratë janë të ndryshëm edhe në shpërndarjen e yndyrës në trup. Filluar nga kjo e fundit, Meshkujt duket se nuk e njohin problemin e shëmtuar të celulitit në sajë të disa dallimeve fiziologjike në lidhje me gratë.

Tek gratë, shtresat e yndyrës priren të zhvillohen në sipërfaqe, në drejtim të lëkurës, dhe kështu çdo “akumulim” është menjëherë i dukshëm. Tek burrat, nga ana tjetër, morfologjia e indit dhjamor shkakton që yndyra të zhvillohet më thellë, në drejtim të shtresës muskulare, pa ndryshuar estetikën e lëkurës

Pjesa tjetër sigurisht që e zë mungesa e estrogjenit, hormonet që tek femrat ngadalësojnë eliminimin e ujit, yndyrnave dhe mbeturinave, duke favorizuar akumulimin (në mpiksje) në zona të caktuara të trupit.

Nëse meshkujt janë imun ndaj celulitit gjërat ndryshojnë kur ata nuk tregojnë kujdes me ushqimin. Kaloritë tepërta dhe yndyrnat tek meshkujt përqendrohen më së shumti në zonën e barkut, gjë të cilët në një moshë të caktuar të gjithë e kanë.

Dhe kini kujdes: barku tek meshkujt është pothuajse gjithmonë për shkak të një diete të keqe dhe të tepruar.

MUND TË JU PËLQEJNË