Kjo është ndoshta një nga pyetjet më të diskutueshme që prej shumë e shumë kohësh. Pa marrë parasysh se sa ju përpiqeni të ndani një mik nga një i dashur, gjithmonë ekziston një pikëpyetje nga njerëzit lidhur me shokët tuaj të gjinisë së kundërt.

Shkencëtarët kanë pasur disa pikëpyetje për këtë temë për një kohë të gjatë. Ata kanë hulumtuar mbi atë kimi që krijohet në trupat e meshkujve dhe të femrave. Ndërkohë që gratë mund t’i përmbahen nocionit “vetëm miqësi” mes gjinive të kundërta, njerëzit mund të mendojnë ndryshe.

Studimet treguan se burrat kanë tendencë të ngatërrojnë miqësinë me gratë, ndërsa këto të fundit janë më pak të lidhura me “miqtë” e tyre meshkuj. U konstatua se një numër i vogël i grave kanë treguar tërheqje ndaj miqve të tyre meshkuj. Burrat, nga ana tjetër, kanë shprehur me dashje tërheqjen e tyre ndaj shoqeve të gjinisë së kundërt.

MUND TË JU PËLQEJNË