Çfarë e bën dikë të bie në dashuri me ju?

Kjo është një pyetje të cilës gjithsecili duam t’ia dimë përgjigjen, apo jo?

Dashuria është edhe e mistershme edhe e komplikuar, transmeton telegrafi.

Sidoqoftë, psikologët i kanë identifikuar disa arsye befasuese se përse njerëzit bien në dashuri.

Jeni shumë të ngjashëm
Pavarësisht thënies së njohur se gjërat e ndryshme joshin më shumë, duket se ngjashmëritë janë ato që krijojnë joshje më të fortë.

Një studim i vitit 2007 ka zbuluar se ngjashmëritë te partnerit u ndihmojnë at kuptojnë njëri-tjetrin dhe të kenë lidhje më të forta.

Jeni të lidhur në 3 nivele të gjeneratave
Psikologu Eric Berne thotë se çiftet e suksesshme janë të lidhur në tri nivele të gjeneratave apo nivele të egove:

1. Prindërit: Çfarë ju kanë mësuar
2. Fëmijëria: Çfarë keni ndjerë (përvojat e mëhershme)
3. Si të rritur: Çfarë keni mësuar

Mbani kontakt me sy për kohë të gjatë
Mbajtja e kontaktit me sy për disa minuta faktikisht ka fuqinë që të na lidhë më shumë dhe na ndihmon të zhvillojmë ndjenja të dashurisë.

Kujdeseni për ambientin
Sado e çuditshme që të duket, kujdesi për ambientin mund ta bëjë një person të veçantë.

Keni qen
Po, mbajtja e qenit mund të ketë përfitime.

Sipas studimeve, ata që mbajnë qen kanë shanse më shumë të kenë lidhje të suksesshme. /Telegrafi/

MUND TË JU PËLQEJNË