Zemërimi nuk është vetëm të ulërisni, ose të jeni në humor të keq.

Ka 3 lloje zemërimi dhe secili prej tyre ka simptomat e veta, të cilat përfshijnë: fajësimin e vetes, rrezikun e kotë, lotët e rremë, dhe shumë e shumë simptoma të tjera.

Pra, zemërimi nuk është aq i thjeshtë sa mund të duket. Ndoshta nuk e dinit, por një nga efektet anësore të zemërimit është shtimi i peshës.

Në të gjithë mund të zemërohemi herë pas here. Mirëpo, nëse jeni gjithmonë në këtë gjendje, mund të shtoni peshë. Ajo çfarë duhet të bëni është të kontrolloni zemërimin tuaj:

Çdo gjë fillon me adrenalinë. Zemërimi tregohet jo vetëm në gjendjen tonë emocionale, por edhe në proceset kimike të trupit tonë. Kur ne zemërohemi, adrenalina lirohet. Ajo shërben për të na bërë gati për “luftë ose fluturim”.

Ajo na aktivizon dhe shkakton ankth. Për shkak të rrjedhjes së gjakut nga organet e brendshme në muskujt, ne nuk mund të ndjejmë urinë kur jemi të zemëruar. Por kjo ka vetëm një efekt afatshkurtër.

Pas zvogëlimit të nivelit të adrenalinës, ne ndjejmë nevojën për të rifituar energjinë e humbur dhe fillojmë të ndjejmë uri dhe duam të hamë. Mirëpo, ku ne jemi të shqetësuar, hamë ushqime jo të shëndetshme dhe kjo nuk është diçka pozitive për ne. Për momentin mund të na qetësojë, por nuk është e shëndetshme.

Çfarë mund të bëni? Mundohuni të mos hani kur jeni të stresuar. Ndiqni dietën tuaj dhe ndaloni kur jeni ngopur. Kjo do t’ju ndihmojë të parandaloni shtimin e peshës.

MUND TË JU PËLQEJNË