Vala

Personat që bëhen miq me ish partnerët e tyre kanë tendenca psikopatie.

Psikopatia, një nënkategori e çrregullimit të personalitetit, është një term psikologjik i përdorur shpesh për t’iu referuar atyre personave që shfaqin tipare të personalitetit si narcizmi, sadizmi, egoizmi, mungesa e ndjeshmërisë dhe / ose ‘hijeshi’ sipërfaqësore.

Sipas studimit në revistën “Personality and Individual Differences”, mbajtja e marrëdhënieve miqësore me një ish partner/e nuk është shenjë maturie.

Përkundrazi, mund të bëhet fjalë për diçka jo të shëndetshme nga pikëpamja e shëndetit mendor.

Kërkimi i realizuar nga universiteti Oakland doli në rezultatet se personat që ishin me idenë e të mbajturit të marrëdhënieve me ishin paraqesnin cilësi të personalitetit që gjenden tek personat psikopatë.

MUND TË JU PËLQEJNË