InDoks merr vesh se ai ai përpos për UNMIK-un si raportues për gjendjen politike në Veri raportonte edhe për Zyrën ruse në Prishtinë.

Indoks ka bërë edhe një profil të rusit të UNMIK-ut që tentoi ta pengonte operacionn në veri, dhe intelegjenca tregon se ai raporton edhe direktëëpr intelegjencën ruse derisa UNMIK-ut ëhstë vec një mbulim i operacioneve të tij.

InDoks në këtë dokumentar do të sjell dosje ende të papara për funksionimin e krimit në Veri. Ku përfshihen shqiptarë e serbë. Të bashkuar si vëllezër në parajsën e krimit që nuk kontrollohet praktikisht nga Prishtina e ndikohet nga Beogradi. Janë shumë grupe, por që në përgjithësi sillen rreth Millan Radojcicit e Zvonko Veselenoviçit. Dokumentet e përmendin edhe Ismet Osmanin-Currin. Edhe njerëzit e UÇK-së.

MUND TË JU PËLQEJNË