Marrja më e vogël e kalorive ka efekte më të theksuara metabolike te meshkujt, kanë konstatuar shkencëtarët danezë të Universitetit të Kopenhagës

Shkencëtarët kanë intervistuar dy mijë persona me peshë shumë të madhe trupore dhe me paradiabet.

Ata tetë javë kanë qenë në dietë me marrje të zvogëluar të kalorive.

Është treguar që meshkujt kanë humbur dukshëm më shumë masë trupore sesa femrat të cilat kanë qenë në të njëjtin regjim të ushqimit.

Pos kësaj, te meshkujt është shënuar edhe rrezik më i theksuar i zvogëlimit që ka të bëjë me diabetin.

MUND TË JU PËLQEJNË