Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Luftës Kundër Sidës.

Dita Ndërkombëtare e Luftës Kundër Sidës (HIV/AIDS) është njëri nga aktivitetet më të mëdha në botë, pasi miliona njerëz në mbarë botën përballën me këtë sëmundje që njihet edhe si “murtaja e bardhë” që ngadalë merr jetën e njerëzve të prekur.

Kosova është njëri nga vendet me numrin më të vogël të të prekurve nga kjo sëmundje.

Në Kosova, ashtu si në vende tjera të Botës, gjatë tërë vitit zhvillohen aktivitete vetëdijesuese dhe këshillimore, për t’u mbrojtur nga kjo sëmundje, që merr jetën shumë banorëve të Botës çdo vit.

MUND TË JU PËLQEJNË