Lind foshnja e parë me tre prindër, përmes përdorimit të teknikës së fertilitetit të kryer nga shkencëtarë Amerikan, në Meksikë shkruan BBC

Foshnja pesëmuajshe, Abrahim Hassan, bartë ADN-në e nënës dhe babit të tij, plus një pjesëz të kodit gjenetik nga një donator.

Mjekët amerikan kanë bërë këtë hap me qëllim të lirim të Abrahamit nga një gjendje gjenetike të cilën bartë nëna e tij jordaneze.

Ekspertet kanë deklaruar që ky veprim është një hap përpara për mjekësinë dhe mund t’ju ndihmoj familjeve me gjendje të ngjashme.

MUND TË JU PËLQEJNË