Nëse vërtet dëshironi të kuptoni se çfarë është dashuria dhe çfarë ju duhet në marrëdhënie për të ndërtuar një raport të shëndetshëm dhe të qëndrueshëm, ne ju japim disa këshilla që mund t’ju ndihmojnë.

Ekspertët gjithmonë përpiqen të kuptojnë se çfarë është dashuria dhe çfarë kërkojnë marrëdhëniet për të qenë të pranueshme. Pas një studimi të kujdesshëm, ne zbulojmë disa këshilla dhe zbulime të disa shkencëtarëve për të kuptuar dashurinë dhe për të gjetur personin e duhur.

Gjithçka varet nga puthja e parë

Hulumtimet nga Universiteti i Oksfordit kanë treguar që puthja e parë mund të përdoret për të vlerësuar përshtatshmërinë e burrit ose gruas si partnerë të mundshëm. Në përgjithësi, puthja konsiderohet gjesti më i rëndësishëm në një lidhje, transmeton Class.

Partnerët janë fizikisht më të ngjashëm pas 25 vjetësh

Shkencëtarët e Qendrës së Kërkimit Dynamics Group të Universitetit të Miçiganit kanë studiuar se si të shikojnë partnerët. Rezultatet treguan se pas 25 viteve të jetës së bashku, një ngjashmëri e qartë e pamjes fizike vërehet tek të gjitha çiftet. Për më tepër, rritja e ngjashmërisë është e lidhur me lumturinë e çiftit.

Filmat romantikë ndihmojnë në ruajtjen e martesës

Një hulumtim i ri tre vjeçar ka treguar se rreziku i divorcit zvogëlohet ndjeshëm nëse bashkëshortët shikojnë filma dashurie. Pasi kanë parë filmin kanë një ide më të mirë se çfarë po bëjnë në mënyrë korrekte dhe çfarë nuk po bëjnë kur bashkëveprojnë me partnerin. Në këtë mënyrë situatat negative dhe keqkuptimet zvogëlohen.

Fotografia e të dashurit zvogëlon dhimbjen

Një studim i ri ka zbuluar se një vështrim i thjeshtë në foton e partnerit mund të ndihmojë në uljen e dhimbjes. Një fotografi e vetme mund të ketë një efekt domethënës.

Martesat moderne kërkojnë përmbushje personale

Eli J. Finkel dhe kolegët e tij në Universitetin Northwestern në Illinois studiuan pyetjen pse përfundojnë martesat. Si rezultat i hulumtimit të kryer, u vërtetua se, në një marrëdhënie moderne, çiftet presin më shumë kënaqësi psikologjike sesa siguri dhe respekt. Njerëzit presin që martesa t’i ndihmojë ata të realizojnë veten e tyre. Për të arritur rritjen personale, është e rëndësishme të investoni shumë kohë dhe energji në të.

Burrat me intelekt të lartë tradhtojnë më rrallë

Shkencëtarët në Universitetin e San Luis kanë zbuluar se burrat me IQ të lartë tradhtojnë më rrallë partnerët e tyre. Autorët analizuan rezultatet e sondazheve të gjera në SH.B.A., ku morën pjesë mijëra adoleshentë dhe të rritur. Më në fund, u pa se burrat më inteligjentë vlerësojnë më shumë monogaminë dhe ekskluzivitetin sekondar. Këto vëzhgime nuk u vunë re tek gratë. Niveli i inteligjencës së tyre nuk ndikoi në mënyrën e sjelljes me partnerin.

MUND TË JU PËLQEJNË