Nuk është sekret se ulja në tryezë gjatë gjithë ditës mund të ketë disa pasoja serioze shëndetësore-nga dhimbja e shpinës në çështje më të komplikuara si përballja me një rrezik më të madh të sëmundjeve të zemrës.

Por është e mundur që të lehtësohet tensioni dhe dhimbjet që kaloni në zyrën tuaj në mënyrë që të flini më mirë dhe të largoni stresin e mbledhur gjatë ditës.

Përpara se të shtriheni për të fjetur ndiqni këto 3rregulla:

Aplikoni një krem sysh

Kur shikon një ekran celulari apo kompjuteri, fytyra juaj ekspozohet automatikisht në dritën blu, e cila mund të ndikojë në gjumin tuaj, të shkaktojë probleme shëndetësore dhe mund të shkaktojë sëmundje, sipas “Harvard Medical School.

Përveç kësaj, kjo dritë e bezdisshme mund të kontribuojë edhe në plakjen e parakohshme të lëkurës, që përfshin zbehjen, rrudhat dhe humbjen e elasticitetit (sikur dielli dhe ndotësit nuk janë të mjaftueshëm për këto probleme).

Akademia Amerikane e Dermatologjisë rekomandon përdorimin e një kremi për sytë për të pakësuar shenjat e plakjes në këto zona të ndjeshme.

Bëni disa ushtrime për sytë

Nëse kompjuteri juaj është ai që keni kontakt pothuajse gjithë kohës në zyrë, një studim i publikuar nga “International Journal of Health Sciences” zbuloi se mbi 70% e popullsisë përballet me një lloj symptomi të dhimbjes të syrit nga ekspozimi ndaj ekraneve të tyre.

Sipas Instituteve Kombëtare të Shëndetit, shpenzimet e disa minutave duke bërë ushtrime të thjeshta për sy të mund të ndihmojnë në luftimin e simptomave si tendosje, shikim të paqartë, dhimbje koke dhe sy të thatë, duke çuar në një gjumë më qetësues dhe një ditë më produktive të punës.

Ndryshimi i fokusit

Mbaje gishtin në një distancë të shkurtër nga sytë tuaj dhe përqendrohu në të. Pa hequr fokusin. Më pas shtrini krahun dhe shikoni muret prapa gishtit tuaj, kthejeni fokusin tuaj përsëri në gisht dhe lëvizeni drejt fytyrës tuaj. Përsëriteni disa herë.

Fokusi i afërt dhe larg
Mbajeni gishtin tuaj rreth një metër larg nga fytyra juaj dhe përqendrohuni në të. Pas 15 sekondash ose më shumë, shikoni në distancë (rreth 10 deri 20 metra larg) për 15 sekonda. Pastaj, ktheje fokusin në gishtin tënd. Përsëriteni disa herë.

MUND TË JU PËLQEJNË