Një rast i rrallë dhe shumë interesant ka ndodhur në një ishull të Francës.

Një gjelit i është ndaluar këndimi për shkak se shihej si prishës i qetësisë.

Një gjykatë në Francë ka marrë vendimin që gjeli Maurice mund të vazhdojë të këndojë, duke hedhur poshtë ankesën e komisionit, i cili akuzoi pronarin e tij për shkak të zhurmës.

Pronarja e Maurice, Korin Feso, mund të mbajë gjelin në ishullin e vogël Oleron të Francës.

 

MUND TË JU PËLQEJNË