Shumë njerëz thonë se burrat dhe gratë janë nga planete të ndryshme. Të dyja gjinitë janë të ndryshëm në shumë aspekte dhe disa nga këto dallime janë edhe avantazhe. Bright Side na tregon disa dallime mes botës mashkullore dhe asaj femërore:

Burrat dhe gratë vishen në drejtime të ndryshme

Shumë pak njerëz e vënë re këtë fakt. Mirëpo, vajzat preferojnë të veshin pantallona të ngushta dhe një këmishë të gjerë, ndërsa meshkujt vishen ndryshe.

Gratë janë më pak të prirura për të marrë rreziqe

Gratë janë më të kujdesshme sesa burrat. Meshkujt marrin rreziqe dhe kanë një moto ”Ju jetoni vetëm një herë”. Zakonisht kjo frazë nuk ju shërben shumë, por e tillë është natyra e tyre.

Gratë hanë rreth 2 kg buzëkuq gjatë jetës së tyre

Dihet që gratë hanë buzëkuq, së bashku me ushqimin dhe pijet e tyre. Shkencëtarët kanë zbuluar se gratë konsumojnë rreth 2 kg buzëkuq gjatë gjithë jetës së tyre.

Grave ju pëlqen të gatuajnë për burrat e tyre

Vajzat kur janë në një lidhje, duan që ta ushqejnë sa më mirë të dashurin e tyre. Kjo sjellje i tregon të dashurit se ajo është një amvisë e mirë.

Ndonjëherë gratë mund të bëjnë pyetje shumë të çuditshme

Vajzat janë shumë kurioze dhe ndonjëherë kanë nevojë të dinë më shumë informacion seç duhet. Megjithatë, kur një vajzë pyet për gjëra të çuditshme, ajo po dyshon tek ju.

Shtrëngimi i duarve me një grua është ndryshe nga shtrëngimi i duarve me një burrë

Kur dy burra shtrëngojnë duart, ata e bëjnë në mënyrë të vendosur. Por kur një grua shtrëngon duart, ajo thjesht ju jep dorën, nuk e lëviz. Ajo e mban dorën e palëvizshme. Është e vështirë të thuash se çfarë do të thotë kjo, mirëpo gratë shtrëngimin e duarve nuk e kanë një mënyrë të zakonshme për të përshëndetur dikë.

Trupi femëror ndryshon më shpesh

Trupi femëror është shumë unik. Ndryshe nga trupi i mashkullit, ai ndryshon shumë herë gjatë jetës së një gruaje. Pjekuria e gruas fillon vite më parë se puberteti mashkullor. Kur një vajzë rritet, ijet e saj bëhen të rrumbullakëta. Kjo ndodh për një qëllim – për të lejuar hapësira të mjaftueshme për lindjen e fëmijës.

MUND TË JU PËLQEJNË