Nëse ndjeni një ndryshim në humorin tuaj me shkurtimin e ditëve, duhet ta dini se nuk jeni të vetëm.

Kur kalojmë nga i nxehti në të ftohtë dhe nga ditët e gjata në të shkurtra, shumë njerëz nuk ndihen mirë dhe kjo ka të bëjë me çrregullimin emocional sezonal. Ky lloj çrregullimi është shumë i ngjashëm me depresionin.

Simptomat e zakonshme të këtij çrregullimi emocional sezonal janë: stres, humbje interesi, vështirësi në përqëndrim, energji e ulët, lodhje etj.

Megjithatë ka disa mënyra për ta luftuar çrregullimi emocional sezonal.

1.Zgjohuni herët

2.Mos pini shumë alkool

3.Mos kaloni shumë kohë brenda në zyrë

4.Meditoni

5.Ndiqni një cikël të rregullt gjumi

MUND TË JU PËLQEJNË