Kakaoja përmban flavan-3-ols, një përbërës i cili ndihmon në uljen e presionit të gjakut.

Kakaoja mbron nga sëmundjet kardiovaskulare, stimulon neuronet e kuron gjendjen shpirtërore. Ajo ka të gjitha vetitë e çokollatës.

Substancat intoksikuese, që gjenden në brendësi të saj, të mbrojnë nga sëmundjet kardiovaskulare dhe ndihmojnë në mbajtjen hapur të arterieve.

Pak kakao mund t’ia japë po ashtu një shtysë kujtesës.

Kakaoja, si çaji dhe kafeja, përmban substanca ngacmuese të cilat veprojnë mbi receptorët e sistemit nervor, duke rregulluar efektshmërinë e qelizave. Kakaoja përmban flavan-3-ols, një përbërës i cili ndihmon në uljen e presionit të gjakut.

Por natyrisht se duhet të keni kujdes që të mos e teproni me konsumimin e kakaos./ZERI

MUND TË JU PËLQEJNË