Foshnja e vetme që lindi brenda zonës së ndaluar të Çernobilit, sot është 20 vjeçe.

Prindërit e saj refuzuan të dalin nga zona e ndaluar, sepse qeveria nuk i kishte dhënë një shtëpi të pranueshme si kompensim.

Pasi lindën vajzën, ata u qortuan nga e gjithë bota, sepse vajza pinte qumësht nga lopët e dhitë e ushqyera me bar të ndotur, dhe pinte ujë nga çezma me nivele rrezatimi.

Gruaja tha që nuk e dinte që ishte shtatzënë, deri në çastin kur e lindi vajzën me ndihmën e të shoqit, i cili ia preu kërthizën dhe e pastroi në çast. Ajo refuzoi të largohej, dhe mediat nga e gjithë bota e quajtën kriminele.

MUND TË JU PËLQEJNË