Një nga cilësitë më të mira që mund të ketë dikush është inteligjenca emocionale. Është thelbësore për suksesin e marrëdhënieve personale dhe profesionale

Dhe në astrologji, ka disa shenja emocionale inteligjente të zodiakut, që janë të talentuar në këtë mënyrë. Inteligjenca emocionale, e njohur edhe si E.I. dhe E.Q., është një term i krijuar nga dy studiues, Peter Salavoy dhe John Mayer dhe popullarizuar nga Daniel Goleman në librin e tij Inteligjenca Emocionale: Pse mund të jetë më shumë se IQ.

Inteligjenca emocionale do të thotë që ju jeni në gjendje të njihni, të kuptoni dhe menaxhoni emocionet tuaja dhe jeni gjithashtu në gjendje të shihni dhe ndikoni në emocionet e të tjerëve.

Njerëzit me inteligjencë emocionale janë jashtëzakonisht të ndjeshëm, të vetëdijshëm dhe të pasionuar. Ata nuk janë të ngurtë dhe janë në gjendje të përshtaten me rrethanat që i rrethojnë.

Optimizmi është një cilësi tjetër që njerëzit që janë emocionalisht inteligjentë; ata e dinë se të kesh një qëndrim pozitiv është e vetmja gjë që ata mund të kontrollojnë me të vërtetë për veten e tyre dhe se ndjenja e shpresës për të ardhmen dhe për të jetuar çdo ditë duke qenë aq pozitive sa është e mundur, është gjithmonë një përforcim i gjendjes së menjëhershme.

Gaforrja
Gaforret kanë një talent për t’i bërë njerëzit të ndihen sikur të jenë tërësisht të hapur dhe të ndershëm në lidhje me ndjenjat e tyre. Ndoshta kjo është për shkak se Gaforret me të vërtetë gëzojnë të dëgjojnë njerëzit dhe t’i ndihmojnë ata të dalin me zgjidhje për problemet e tyre.

Gaforret kanë një lidhje emocionale me njerëz të tjerë dhe një mënyrë për të bërë këtë është që të sintonizohen në ndjenjat e tyre dhe se si të ndjehen me të tjerët.

Binjakët
Një nga mënyrat që Binjakët janë emocionalisht inteligjent është sepse ata përpiqen të mos injorojnë ndjenjat e tyre, veçanërisht ndjenjat negative. Kur Binjakët kanë emocione negative ose çështje që përfshijnë një person tjetër, ata nuk i lejojnë ata të fërshëllejnë. Binjakët merren me ta sa më shpejt që të munden.

Heshtja nuk është një opsion për Binjakët. Konfrontimi mund të jetë i pakëndshëm, por për ta është një mundësi më e mirë sesa të mos bëjnë asgjë.

Peshqit
Peshqit janë veçanërisht emocionalisht inteligjentë në mënyrën se si ata kanë ndjeshmëri për të gjithë dhe gjithmonë përpiqen të shohin gjërat nga perspektivat e njerëzve të tjerë.

Ata mund të lëkunden lehtësisht, gjë që është e mirë. Nuk janë aq kokëfortë sa që të refuzojnë të ndjekin arsyen dhe të mos pranojnë të ndryshojnë mendjen. Këta individë mund të ndiejnë dhimbjen e një personi tjetër.

Luani
Luanët janë shumë të vetëdijshëm për atë që përfaqësojnë. Ata janë me të vërtetë inteligjentë emocionalë. E dinë se cilat janë pikat e forta dhe dobësitë e tyre dhe janë gjithmonë në procesin e rritjes dhe përmirësimit.

Përveç kësaj, vetëm për shkak se Luanët janë të mirë dhe dobishëm, kjo nuk do të thotë se ata ndalen në një pikë të caktuar. Jo, ata gjithmonë vazhdojnë të përpiqen dhe të jenë edhe më të mirë dhe më të dobishëm. Punojnë për të forcuar tiparet e tyre më të dobëta. Luanët kanë një trajtim mbi emocionet e tyre dhe një kuptim të emocioneve të njerëzit e tjerë.

Peshorja
Peshoret janë inteligjentë emocionalë në aftësinë e tyre për të lexuar njerëzit – ata mund të lexojnë në mes të linjave të asaj që njerëzit thonë, interpretojnë gjuhën e trupit të të tjerëve dhe ato janë aq intuitivë sa të kapin shenja delikate. Peshorja duket se e di se çfarë kanë nevojë njerëzit e tjerë, pavarësisht nëse është fjalë ose gjest i mirëfilltë.

Ata i besojnë intuitës së tyre dhe përpiqen të dëgjojnë ndjenjat e tyre, kur kanë të bëjnë me situata të tensionuara ose me vendime të vështira. Ata përpiqen të mos veprojnë me përpikëri dhe më mirë të marrin sa më shumë informacion që munden para se të ndërmarrin veprime. Peshorja i pëlqen që të qetësojë një situatë të paqëndrueshme sesa ta acarojë atë.

Virgjëresha
Disa nga njerëzit më inteligjentë emocionalë janë ata që posedojnë një mendje analitike dhe janë në gjendje të tregojnë dallimin ndërmjet gjërave që kanë nevojë kundrejt gjërave që ata duan. Dhe kjo është Virgjëresha gjatë gjithë rrugës.

Virgjëresha gjithmonë po përpiqet të kuptojë se çfarë e bën veten të shënojë dhe sjelljet e njerëzve të tjerë. Ata tentojnë të mbajnë emocionet e tyre në kontroll, por kjo nuk do të thotë se ata nuk i shprehin ato -ata thjesht tentojnë ta bëjnë atë në një mënyrë të matur dhe racionale. Virgjëresha merr në konsideratë ndjenjat e të tjerëve dhe përpiqet të mos e lëndojë qëllimisht dikë që ta bëjë veten të ndihet më mirë.

MUND TË JU PËLQEJNË