Hipertensioni është një sëmundje e rrezikshme, pasi në shumë raste ajo nuk ka simptoma të qarta, ndërsa pasojat e saj janë të frikshme.

Shumë persona e dinë që janë të prekur, por ka edhe shumë të tjerë që e kanë, por nuk e dinë dhe kjo është edhe më e rrezikshme. Por pozitive është fakti se hipertensioni është një sëmundje që mund të menaxhohet edhe përmes një stili të mirë jetese, dhe nëse respektoni një dietë të caktuar, mos u dëshpëroni, edhe nëse mjeku ju ka diagnostikuar me të.

Dhe në këtë rast, keni parasysh ushqimin, ndaj të cilit do të duhet të tregoheni tepër të kujdesshëm.

Në këtë artikull do t’iu përshkruajmë ato ushqime që nuk duhet të konsumoni, për të pasur një tension gjaku brenda parametrave normalë.

Kripë dhe sheqer.

Supa e konservuara.

Domate të konservuara.

Mishi.

Pijet e gazuara.

MUND TË JU PËLQEJNË