Çokollata është ndër produktet që konsumohet më shumë në botë. Pa dallim moshe kjo është ëmbëlsira më e pëlqyer nga të gjithë.

Por shumë pak e dinë se konsumimi i lartë i saj mund t’ju çojë drejt vdekjes. Studimet e fundit kanë vërtetuar se konsumimi i 8.5 kilogramë çokollate kthehet në overdozë dhe me pasojë fatale.

Nëse pesha juaj mesatare e trupit është 60 kilogram nuk duhet ta kaloni këtë sasi.

Përveç kafeinës është edhe një përbërës tjetër, theobromina, e cila është më e dëmshmja.

MUND TË JU PËLQEJNË