Njerëzit e moshuar dhe fëmijët shumë të vegjël janë veçanërisht të ndjeshëm ndaj efekteve të nxehtësisë.

Njerëzit me sëmundje kronike, të tilla si sëmundje të zemrës ose sëmundje mendore, janë gjithashtu më të ndjeshme gjatë valëve të nxehtësisë, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në SHBA.

Njerëzit me kushte kronike mund të kenë “më pak të ngjarë të ndiejnë dhe të përgjigjen ndaj ndryshimeve në temperaturë”, sipas CDC, ose marrja e ilaçeve që mund të bëjnë efektin e nxehtësisë ekstreme më keq.

Nëse jeni duke marrë ilaçe që ndikojnë në djersitje dhe kontrollimin e temperaturës – diuretikët, antihistaminet ose beta-bllokuesit – ju jeni gjithashtu në një rrezik të shtuar gjatë valëve të nxehtësisë.

MUND TË JU PËLQEJNË