Përbërësit:
30 kg laker
2 kg kripë
sipas nevojes ujë

Hapat:
1. Lakrat pastrohen nga fletet e jashtme,me thike nxjerrim mesin e lakres-kercellin.

2. Pastaj mbushim krip secilen laker nga nje grusht dhe vendosim ne enen e madhe per turshite e lakres.

3. Pasi lakrat jane te plota,mund ti ndajme ato ne pjese em te vogla ose nje variante tjeter(grijme lakren ne pjese te imta,mbushin qeset e plastamsit,dhe mbyllim mire qeset kurse i shtojme qe uji-shellira te depertoje ne qese).

4. Ne kete menyre mbushen hapesirat mes tyre dhe shija e lakrave te grira eshte njesoj sikurse ato qe jane te plota.

5. Pasi kem perfunduar me lakrat,mbushin uje derisa te del ne siperfaqe dhe mbyllim enen mire me kapak.

6. Pas 2-3 diteve hapim enen dhe shtojme uje nese eshte nevoja dhe persiper rrjetes qe kem vene qesim pjete te renda si shishe te qelqit te mbushura me uje etj, dhe mbyllim tanim hermetiksiht.

7. Pas 3-4 jave lakrat jane te gatshme dhe mund ti servojme deri ne pranveren e vone

MUND TË JU PËLQEJNË