Limoni përmban një sasi të madhe të vitaminës C.

Sipas Healthline, një limon përmban 31 mg vitaminë C.

Disa hulumtime tregojnë që konsumimi i frutave dhe perimeve që janë të pasura me vitaminën C zvogëlon rrezikun e prekjes nga sëmundjet e zemrës.

Pos vitaminës C, lemoni ka edhe fibra të cilat janë shumë të mira për shëndetin tuaj të zemrës.

Pra me konsumimin e lemonit do të zvogëloni rrezikun e prekjes me sëmundje të zemrës.

MUND TË JU PËLQEJNË