Sharman Hicman, pronare e fermës familjare Hickman, tregon se lëvozhga e vezës lidhet me gjenetikën.

Kur pula rritet, ajo ose e merr ose nuk e merr pigmentin, një kimikat natyral, i cili i jep ngjyrë dhe lëvozhgës së vezës.

Të gjitha vezët nisin procesin me ngjyrë të bardhë, por në procesin e bërjes së vezës, lëvozhga merr ngjyrën e bardhë, kafe apo edhe në ngjyrë blu, në disa raca të veçanta pulash.

Për të kuptuar se çfarë ngjyre i bën vezët një pulë, duhet të shikoni puplat e veshëve të saj.

Zgjedhja e vezëve, me lëvozhgë kafe apo të bardhë është zgjedhje personale. Është e rëndësishme që ju të dini se ngjyra e vezës lidhet me pulën dhe jo me lëndët ushqyese.

E vetmja gjë që ndikon në cilësinë e një veze është ushqimi që ka marr pula. Nëse pula është ushqyer mirë, edhe konsumatori i vezës ushqehet mirë. Prandaj mos gjykoni një vezë nga ngjyra e lëvozhgës.

MUND TË JU PËLQEJNË