Vala

Shapkat e gomës njerëzit i përdorin shumë. Por sipas doktorëve ato nuk janë të mira për shëndetin.

Dr. Megan Leahy ka thënë që shapkat nuk janë të përshtatshme për përdorim pasi deformojnë shputat.

“Gjatë kohës që ju ecni, thembra lëviz dhe gishtërinjtë kanë tendencë për tu mbledhur dhe kjo do të sjellë probleme me tendinat dhe deformime të shputës.”, tha ajo.

Pro këtij mendimi ka dal edhe kirurgu nga Orlando, Jamin Brahmbhatt.

Sipas tij nëse këpuca nuk është e përshtatshme ajo mund të dëmtojë më shumë nga sa mendoni, po të llogarisni kohën e kaluar duke ecur. “Problemi juaj do të prekë shpejt dhe pjesën e ijeve”, shton ai.

MUND TË JU PËLQEJNË