Thënia se një mollë e përditshme mbron shëndetin nuk është pa themel Ekspertët analizuan përbërjen kimike të këtij fryti dhe zbuluan se fito-kimikalet e tij janë një agjent kundër të paktën tre llojeve të kancerit – mushkërive, zorrës së trashë dhe mëlçisë.

Një studim i veçantë ka treguar se ata që hanë pesë ose më shumë mollë në javë kanë mushkëritë më të shëndetshme se ata që hanë më pak ose nuk i hanë fare. Mollët janë të shëndetshme edhe për shkak se lehtësojnë tretjen dhe gjithashtu përmbajnë substanca të dobishme që stimulojnë sistemin imunitar.

Kanë shumë vitamina dhe minerale, dhe janë burim natyror i karbohidrateve. Përfitimet shëndetësore të mollëve janë të shumta. Është gjithashtu e rëndësishme pasi parandalojnë zhvillimin e sëmundjeve të zemrës, rregullon sheqerin në gjak, përmirëson vizionin dhe numërimin e gjakut, ul presionin dhe parandalon humbjen e tonit të muskujve.

 

MUND TË JU PËLQEJNË