Çdo njeri në një periudhë të caktuar të jetës, ka tendencë të përballet me stresin e vetmisë. Ky lloj stresi zakonisht paraqitet kur humbim një njeri të dashur apo kalojmë një ndryshim të madh në jetë, pas një divorci apo kur marrin një pozicion të ri në punë.

Ekspertët thonë se jetesa në vetmi e rrit mundësine e vdekjes për 54%. Në fillim ndjenja e vetmisë është normale, mirëpo nëse ajo zgjatë për disa muaj dhe bëhet kronike, atëherë mund të rrit këtë rezik.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të paracaktoni një njeri I cili do t’iu përmbushte jetën, një shok, një I afërm apo koleg. Filloni të krijoni marrëdhënie me ta, ftoni për darke ose shëtitje. Mbani sa më larg telefonat, dëgjojini me vëmendje dhe fokusohuni në bisedë.

Jini të gatshëm të krijuni marrëdhënie me njerëz, të cilët mund të jenë ndryshe nga ju . Takojini miqtë, familjarët apo kolegët tuaj.

MUND TË JU PËLQEJNË