Femrat me sy të kaltër dhe të gjelbër kanë ndjenjë më të vogël të dhimbjes me rastin e lindjes së fëmijëve.

Për sytë tashmë një kohë të gjatë dihet se janë një pasqyrë e lumturisë, vuajtjes, zemërimit etj. Mirëpo falë shkencëtarëve të Universitetit në Pitsburg tani dihet se ngjyra e tyre tregon se çfarë pragu të dhimbjes një person mund ta durojë dhe se në cilat sporte ka talent.

Femrat me sy të kaltër dhe të gjelbër kanë ndjenjë më të vogël të dhimbjes me rastin e lindjes së fëmijëve në krahasim me femrat me sy të zi dhe me ngjyrë kafe, tregon një studim i ri. Është interesant se personave me sy të kaltër, në krahasim me ata me sy të zi, u nevojitet sasi më e madhe e alkoolit për t’u dehur.

Pse është kështu?

Shkencëtarët përgjigjen e kanë gjetur në gjene. Së pari, ekzistojnë 12 kombinime të ndryshme të gjeneve që u japin ngjyrë të caktuar syve. Mirëpo përveç ngjyrës së syve këto gjene ndikojnë edhe në ndodhi tjera në organizëm.

MUND TË JU PËLQEJNË