Përmbajnë vlera ushqyese jetike, që ndihmojnë në forcimin e sistemit imunitar dhe kështu shmangen sëmundjet dhe infeksionet.

Vetëm një portokall në ditë do t’ju ndihmojë për të ruajtur shëndetin tuaj. Është i shkëlqyer nëse konsumohet i freskët, por shumica preferojnë të konsumojnë lëng portokalli. Megjithatë, pasi që është i pasur me fibra është më mirë për të ngrënë atë.

Portokajtë janë mënyra më e mirë për t’i përmbushur nevojat tuaja të përditshme për vitaminë C. Përmbajnë vlera ushqyese jetike, që ndihmojnë në forcimin e sistemit imunitar dhe kështu shmangen sëmundjet dhe infeksionet. Lëkura jonë ndryshon me moshën. Megjithatë, portokajtë përmbajnë vitaminë C dhe antioksidues që mund të ndihmojnë për të ruajtur shëndetin, bukurinë dhe pamjen rinore të lëkurës.

Portokajtë janë të pasur me vitamina C, A dhe kalium, të cilat janë të shkëlqyera për sytë. Nëse doni për të ruajtur shëndetin e syve është e mjaftueshme për të ngrënë një portokall në ditë. Portokajtë janë një burim i mirë i fibrave, të cilat janë të rëndësishme për shëndetin e stomakut. Një ushqim i pasur me fibra parandalon problemet shëndetësore të tilla si ulcera dhe kapsllëku. Prandaj mos ngurroni, por hani portokaj rregullisht.