Shumica e njerëzve kalojnë më shumë kohë në punë sesa në shtëpi, kështu që është e natyrshme që ata janë të prirur të krijojnë lidhje me kolegët e tyre. Përtej një marrëdhënieje profesionale, është e rëndësishme të kesh dikë që feston arritjet e punës tënde dhe në të njëjtën kohë, të dëgjon kur të duhet të flasësh për çështjet e tua personale. Përndryshe, vendi i punës do të bëhej një mjedis i vetmuar dhe izolues. Sipas një studimi të kryer nga Gallup, një kompani globale e specializuar në burimet njerëzore, të kesh të paktën një mik në punën tënde të ndihmon të performosh më mirë dhe të lejon të jesh më inovativ, gjë që mund të çojë në të ardhura më të larta.

Nëse jeni të interesuar për këtë studim mund të lexoni më poshtë:

Krijon më shumë mundësi për t’i bërë gjërat

Sipas këtij studimi, të kesh një mik në punë mund të të inkurajojë të shkosh në punë pasi është vendi ku mund të kalosh kohë me atë person që të pëlqen dhe për këtë arsye, të jesh i lumtur. Për shkak të kësaj, ka të ngjarë që ju të dëshironi të përfshiheni më shumë në projektet e kompanisë, qoftë duke shkëmbyer ide ose duke rritur punën tuaj. Ekziston gjithashtu një shans 20% më pak që të lini pozicionin tuaj ose vazhdimisht të kërkoni mundësi të tjera. Studimi tregon gjithashtu se 50% e punonjësve që punojnë së bashku me një mik ndërtojnë një lidhje speciale me kompaninë në krahasim me 10% të atyre që mbajnë vetëm marrëdhënie profesionale.

Dy të tretat e grave besojnë se të kesh një mike në zyrë është thelbësore për të punuar mirë

Paga, mundësitë për rritje brenda kompanisë dhe përfitimet siç është sigurimi mjekësor janë disa nga faktorët kryesorë që njerëzit i konsiderojnë kur kërkojnë punë. Sidoqoftë, sipas hulumtimit, dy të tretat e grave pranojnë se aspekti social është gjithashtu një “arsye e rëndësishme” për të marrë një vend pune. Kultura brenda një kompanie është themelore në mënyrë që personi të mund të shijojë një jetë më të shëndetshme.

MUND TË JU PËLQEJNË