Vala

Ndryshimet në lëkurë janë një dukuri natyrore dhe shkaku më i zakonshëm është mosha.

Ato nuk kanë të bëjnë me moshën e vjetër, por me plakjen e lëkurës. Lëkura i përgjigjet të gjitha ndryshimeve në trup dhe shpesh ndryshon, dhe në mënyra të ndryshme na jep njohuri se disa zakone ose kushte të jetës duhet të ndryshojnë.

Një gjë e tillë ndodh kur disa ndryshime ose probleme ndodhin te ne. Kjo është arsyeja pse lëkura është e prirë për skuqje të ndryshme, njolla dhe të ngjashme, shumë prej të cilave janë të padëmshme dhe përfundimisht zhduken edhe pa trajtim.

Ashtu si të gjitha ndryshimet e tjera, edhe njollat e kuqe në trup mund të shfaqen për disa arsye. Disa prej tyre nuk janë shqetësuese, ndërsa disave prej tyre duhet t’iu kushtojmë vëmendje.

Është e rëndësishme të ndiqni vetëm një rregull – nëse ndryshimet e lëkurës suaj shkaktojnë dhimbje, kruajtje, gjakderdhje apo ndonjë shqetësim tjetër, dhe nëse ndodhin papritmas, atëherë duhet të vizitoni mjekun.

Ka disa forma të njollave të kuqe që shfaqen në trup. Më të zakonshmet janë skuqja, vaskuliti leukoklastik dhe ethet reumatike.

MUND TË JU PËLQEJNË