Një hulumtim i kryer kohëve të fundit ka zbuluar se të jetuarit në papastërti mund të ndihmojë shëndetin e njeriut.

Shkencëtarët kanë gjetur se një bakter që jeton në tokë e krijon një acid yndyrorë anti-inflamatorë që ndihmon në rritjen e elasticitetit ndaj stresit, shkruan Medical News Today.

Edhe studimet e mëparshme laboratorike me qeliza në kafshë kanë treguar se ‘M. Vaccae’ i mbron njerëzit nga stresi.

Ndërsa tani, hulumtuesit e kanë pastruar një miush nga “mekanizmat molekularë që u nënshtrohen efekteve anti-inflamantore” dhe kanë zbuluar se pas pastrimit ata bëhen më të dobët ndaj viruseve.

 

MUND TË JU PËLQEJNË