Besimi popullor se është e mjaftueshme të pini vetëm një filxhan qumësht për një gjumë të qetë dhe cilësor nuk është plotësisht i saktë.

Qumështi duhet të plotësohet me banane ose ushqime të tjera të pasura me triptofan, këshillojnë ushqyesit.

Triptofani është një aminoacid jetik që trupi nuk mund ta prodhojë vetë, por e merr duke konsumuar qumësht, banane, spinaq, domate të ziera ose brokoli.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme për njerëzit nervoz që vuajnë nga pagjumësia.

MUND TË JU PËLQEJNË