Halloween është dhe festa ku secili përpiqet që të bëjë një gjë të veçantë në fytyrën dhe trupin e tij, pa marrë parasysh rrezikun që mund të na kanoset.

Sipas dermatologëve kjo nuk është e parrezikshme për shëndetin tuaj Të dhënat e kohëve të fundit treguan se pesë për qind e dëmeve nga Halloween gjatë vitit të kaluar ishin për shkak të reaksioneve alergjike dhe skuqjeve nga grimi.

Ndodh që ngjyra e Halloween në fytyra është zakonisht shumë më e rëndë se sa grimet e përditshme, të cilat mund të ju lënë më të bllokuar poret e lëkurës.

Ndaj dermatologët britanikë, rekomanduan që të shmangni sa më shumë grimet e tilla të cilat mund të prvokonin një reaksin alergjik e madje edhe në ndonjë infeksion bakterial.

MUND TË JU PËLQEJNË