Një sërë studimesh e sugjerojnë jogën në shtatzëni, sepse në këtë fazë, ajo e lehtëson gruan nga simptomat e zakonshme të kësaj periudhe.

Përfitimet e jogës për gratë shtatzëna

– Përmirëson cilësinë e gjumit

– Redukton stresin dhe ankthin

– Nënat lidhen më shumë me bebet

– Ndihmon në lehtësimin e dhimbjeve të mesit

– Ndihmon në përmirësimin e frymëmarrjes

– E përgatit gruan fizikisht për procesin e lindjes, pasi ndihmon në elasticitetin e muskujve

– Ndihmon në rikuperimin e formës fizike pas lindjes

– Minimizon mundësitë për depresion pas lindjes

Përfitimet e jogës për foshnjat

– Ndihmon që të pozicionohet me kokën poshtë dhe të përgatitet për lindjen natyrale

– Fëmija e përjeton me qetësi periudhën që kalon në barkun e nënës

MUND TË JU PËLQEJNË