Fiku është një prej frutave të shijshme të sezonit veror, por ka edhe shumë vlera ushqyese.

Fiku është i rëndësishëm për sistemin imunitar pasi ka përbërje fibrash, të cilat ndihmojnë tretjen.

Për shkak se përmban kalium, konsumimi i fikut parandalon sëmundjet kardiovaskulare.

Disa prej përfitimeve të tjera që mund të merrni nga fiku janë vitamina A. magnezi, burim të cilin e ruan edhe kur thahet.

Magnezi është një lëndë ushqyese e rëndësishme për funksionin e muskujve dhe nervave, shëndetin e kockave si edhe ruajtjen e nivelit të sheqerit në gjak.

MUND TË JU PËLQEJNË