Një kompleks në verë të kuqe mund të hapë rrugën për trajtime të reja si për depresionin, ashtu edhe për ankthin, thonë studiuesit.

Testimet në minj treguan se resveratroli – që gjendet në lëkurën e rrushit – bllokoi një enzimë që shkakton sjellje depresive dhe ankth.

Ekspertët tani thonë se përbërësi, i dhënë ndaj minjve në doza super të forta, mund të jetë një ‘alternativë’ për ilaçet ekzistuese.

Edhe pse vera e kuqe përmban resveratrol, konsumimi i sasisë ekuivalente që u jepet minjve përmes pirjes mund të jetë fatal për ju.

Resveratrol është provuar prej kohësh të jetë një eliksir i aftë për të luftuar shumë sëmundje nga kanceri prej artritit deri tek demenca.

MUND TË JU PËLQEJNË