E keni menduar ndonjëherë se ju jeni vetëm, ndoshta sepse jeni shumë inteligjente?

E pabesueshme, por e vërtetë! Kjo është teza e dijetarëve nga e gjithë bota. Kur hallat e tua të të pyesin në takimin e radhës se pse ende nuk je martuar, fajësoni IQ tuaj për këtë fakt. Temë sfiduese, apo jo?

Inteligjente, prandaj jo të besueshme
Sipas një studimi të vitit 2017-të të kryer në mbi 121 burra anglezë të moshës 18 deri 45 vjeç, gratë me IQ 120 ose më shumë konsiderohen problematike.

Teza është e konfirmuar edhe nga një gazetar ekonomie i njohur si John Carney, i cili u pyet se përse hulumtimet tregojnë se meshkujt preferojnë të dalin me gratë e pakëndshme.

Sipas Carney, nuk është aspak çështje e preferencës së “grave jo të këndshme”, por për shkak të inteligjencës dhe talentit të tyre, ato zgjedhin të mbështeten në punë dhe të fokusohen tek vetja në vend që të përqëndrohen tek çifti.

Inteligjenca e djathtë për dashurinë
Njohja me marrëdhëniet, ndjenjat dhe seksualitetin nuk ka të bëjë me IQ, arsimin dhe aftësitë logjiko-matematikore.

Ajo që vihet në lojë është lloji i veçantë i inteligjencës shoqërore, e përbërë nga ndjeshmëria, komunikimi, faktorë ndaj të cilëve duhet shtuar edhe një dozë e mirë e vetëbesimit.

Arsyet për të qenë singëll
Dr. Ali Binazir, ishte fillimisht një student i shkëlqyer, më pas u bë një konsulent në Harvard, ndaj dhe vuri re për vite me radhë sjelljet e qindra studentëve. Në këtë studim, ai dha kontributin e tij direkt.

Sipas Binazir, gratë inteligjente në kuptimin e studiuesve dhe njerëzve të arsimuar kaluan më shumë kohë në rezultate sesa në marrëdhëniet gjatë rritjes, kështu që koha e kaluar për të studiuar, punuar ose zhvilluar aftësi ishte koha e larguar nga miqësitë dhe marrëdhëniet.

Gratë e zgjuara janë gjithashtu më meritokratike, në kuptimin që ato presin të jenë të dashura dhe të shpërblehen në përpjesëtim me angazhimin e tyre, gjë që nuk është gjithmonë e lehtë apo e mundshme në marrëdhënie.

Në botë llogariten rreth 127 veta me IQ të lartë, praktikisht një shifër që shkon tek 4,3%, përqindje e ulët kjo që të vendosë një rezolutë përfundimtare.

Nëse ju jeni një grua e vetme dhe inteligjente, keni tre opsione: bëni kompromise, mbyllni veten në një dhomë të vetmuar ose kërkoni për fatin tuaj. Ne votojmë për të tretën!

MUND TË JU PËLQEJNË