Ka shumë lloje të njerëzve në botë. Ka prej atyre të cilëve u pëlqen ta shpenzojnë shumicën e kohës me njerëz tjerë. Thjeshtë e shijojnë çdo moment dhe madje “lulëzojnë” në rrethe shoqërore.

Por, në anën krejt të kundërt të këtij spektri, janë ata të cilët preferojnë të jenë të vetmuar.

Këta individë nuk kanë nevojë të jenë të rrethuar nga njerëz tjerë për të kaluar mirë.

Atyre iu pëlqen ta shpenzojnë kohën në vetmi – qoftë nëse bëhet fjalë për ta shpenzuar natën duke lexuar një libër të mirë, duke konsumuar pije në këndin e kafenesë së preferuar ose duke shikuar ndonjë film.

Gjëja e keqe rreth këtyre njerëzve është se kryesisht kanë reputacion të keq.

Njerëzit të cilët e preferojnë vetmin mendohet të jenë të turpshëm, të vetmuar dhe në depresion.

Këto keqkuptime janë shumë larg së vërtetës. Më poshtë i keni disa prej trajtave të personalitetit që i karakterizojnë personat që e preferojnë vetminë.

Mendojnë ndryshe

Ata që shpenzojnë shumë kohë në vetmi, e kalojnë një pjesë të madhe të kohës duke pasqyruar mbi vetveten.

Si rezultat, ata kanë shumë vullnet dhe përqendrim të hatashëm. Ata zhvillojnë edhe vetëbesim shumë të lartë.

Kur stresohen, ata nuk e humbasin kohën duke e shpërqendruar veten nga problemi, por e shpenzojnë kohën në vetmi për të gjetur zgjidhje dhe për t’u ballafaquar me probleme.

Janë prej njerëzve më besnikë që mund t’i njihni

Vetëm se dikujt i pëlqen vetmia, kjo nuk nënkupton se nuk ka shoqëri. Personat e tillë mund të mos kenë shumë shokë e shoqe, por miqtë e tyre kanë rëndësi të madhe te ta.

Ata i zgjedhin me kujdes miqtë dhe janë shumë besnikë në shoqëri.

Caktojnë limite të shëndetshme

Në mënyrë që t’i mbajnë lidhjet e shëndetshme me tjerët, personat që e preferojnë vetminë kanë tendenca të caktojnë limite të shëndetshme.

Ata i respektojnë limitet e tjerëve dhe e presin të njëjtën gjë nga ta.

Iu pëlqen të provojnë gjëra të reja

Megjithëse tjerët i shohin si aspak aventuresk dhe mendjengushtë, faktikisht atyre iu pëlqen të provojnë gjëra të reja dhe janë në kërkim të aventurave.

MUND TË JU PËLQEJNË