Vajzat e reja në të shumtën e rasteve përjetojnë probleme me gjumë në ditët e para të ciklit menstrual, sipas një studimi që pritet të prezantohet së shpejti në ENDO 2019 në New Orleans.

Studiuesit hulumtuan gjumin e grave gjatë dy cikleve të tyre.

Gratë mbanin sensorë aktrirës në dore për të regjistruar modelet e aktivitetit dhe pjesa tjetër mbi 578 episode të gjumit dhe ato ofruan mostrat e urinës në mëngjes për matjen e përqendrimeve të hormonit luteinizues, estrone-3-glucuronide (E1G) dhe pregnanediol 3- glucuronide (PDG).

Gjatësitë e ciklit menstrual u standardizuan në fazat 14-ditore folikulare dhe 14-ditore luteale, përqendruar në ditën e ovulacionit.

Sipas Fondacionit Kombëtar të Gjumit, 25 për qind në 33 për qind të grave menstruale kanë raportuar më shumë gjumë të ndërprerë gjatë javëve të para dhe / ose gjatë menstruacioneve.

Ky studim i validizon këto perceptime duke përdorur masa objektive, dhe më tej dokumenton ndikimin negativ të ciklit menstrual tek vajzat.

MUND TË JU PËLQEJNË