Njerëzit thonë se qentë janë miku më i mirë i njeriut dhe sipas një studimi të ri, këta njerëz kanë të drejtë.

Sondazhi i Përgjithshëm Social (GSS), i cili drejtohet nga organizata kërkimore sociale NORC në Universitetin e Çikagos, zbuloi se 36 për qind e pronarëve të qenve raportojnë se janë “shumë të lumtur” në krahasim me vetëm 18 për qind të pronarëve të maceve.

Natyrisht, të kesh një qen nuk mund të jetë e vetmja gjë që kontribuon në nivelet e lumturisë së një personi.

Për shembull, gjetjet e sondazhit, siç tregohet në The Ëashington Post, zbuluan gjithashtu se pronarët e qenve kanë më shumë gjasa të jenë të martuara dhe të kenë shtëpi të tyre se pronarët e maceve, të cilët janë faktorë të njohur për të kontribuar në kënaqësinë e jetës.

GSS ka mbledhur të dhëna për qëndrimet, sjelljet dhe atributet e amerikanëve që nga viti 1972, duke ndjekur çdo gjë.

Sondazhi më i fundit, nga i cili u tërhoqën këto të dhëna, u krye në mes të prillit dhe nëntorit të vitit të kaluar.

MUND TË JU PËLQEJNË