Ja pse duhet konsumuar në vjeshtë gështenja Personat që vuajnë nga sëmundja celiake ose mendojnë se gluteni është problem i vërtetë, ata mund të shijojnë gështenja pa frikë.

Në 100 gramë gështenja të pjekura gjenden 26 mg vitaminë C që është shumë mbresëlënëse. Ato mbajnë një nivel të qëndrueshëm të energjisë. Është e vërtetë se gështenja është e pasur me karbohidrate, megjithatë, ajo është një karbohidrate komplekse që ngadalësohet më ngadalë sesa ato të thjeshtat. Përveç kësaj, 100 gramë gështenja përmbajnë 5 gramë fibra diete, gjë që ndikon që të mos rritet shpejt niveli i glukozës në gjak.

Për shkak të fibrave, gështenja është ushqim i dëshirueshëm për njerëzit me kolesterol të lartë në gjak. Gështenja është burim i mirë i folatit, i cili i takon vitaminës B dhe është e mira për imunitet dhe janë të rëndësishme për gratë në fazën riprodhuese të jetës.

 

MUND TË JU PËLQEJNË