Gjyshërit krenarë zakonisht duan të mbajnë në kuletat e tyre fotografi të nipërve të tyre, por disa prindër, halla dhe xhaxha gjithashtu dëshirojnë ta bëjnë këtë.

A nuk keni një fotografi për fëmijë në portofolin tuaj? Atëherë duhet të konsideroni të vendosni atë sepse kjo rezulton si diçka e duhur për ta bërë.

Hulumtimet tregojnë se shanset për dikë të kthejnë portofolin tuaj janë më të larta kur brenda saj ka një fotografi për fëmijë.

Profesori Richard Ëiseman nga Universiteti i Hertfordshire dëshironte të dinte se çfarë lloj efekti do të ketë një foto në një portofolin e humbur për ta kthyer apo jo. Ai dhe ekipi i tij ‘humbën’ 240 kuleta të ndryshme në të gjithë Edinburgh dhe ata donin të dinin se sa nga këto do të ktheheshin nga personi që e gjeti.

Në kuletat përfshiheshin foto të bebeve, këlyshëve, familjarëve ose një çifti më të vjetër. Kishte gjithashtu disa kuleta që nuk kishin fare foto në to, dhe në fund kuletat me fotografi të fëmijëve në to u kthyen më së shumti.

Një 88% e madhe e kuletave me fotografi për fëmijë u kthyen, ndërsa vetëm 15 përqind e kuletave pa asnjë fotografi u kthyen.

Nga kuletat e fotografive të qenushëve, 53 përqind u kthyen dhe kuletat me fotografi familjare u kthyen 48 përqind të kohës. Fotografitë me një çift të moshuar nuk kanë bërë shumë mirë: 28 përqind e këtyre kuletave u kthyen në shtëpi.

MUND TË JU PËLQEJNË