A e dini pse macet e urrejnë ujin?

Arsyeja kryesore përse macet nuk e duan ujin është thjesht nga evolucioni, shkruan Gazeta Metro.

Macet shtëpiake kanë prejardhje nga macet e egra arabe, të cilat kishin pak ambiente me ujë, kështu që macet nuk kishin asnjë interes të notonin pasi nuk kishte asnjë avantazh evolucionar për to.

Pasi macet janë zbutur përsëri kanë ruajtur shumë karakteristika nga jeta e tyre e dikurshme në natyrë dhe mes kafshëve të egra.

Lagështia është e barabartë me ulje të lëvizshmërisë, të cilën një mace e shqetësuar për sigurinë e saj do ta shmangte si murtaja.

MUND TË JU PËLQEJNË