Ende nuk dihet saktësisht se çfarë i bën macet të tremben kaq temrrshëm nga trangujt, forma apo ngjyra e tyre.

Por një gjë e tillë ka pushtuar botën e internetit ku shfaqen qindra video të ndryshme me macet të cilat i mbathin me të katërtat nga trangujt.

Gjithashtu Rachel Malamed thotë se, nëse kjo gjë bëhet shprehi nga familjarët do të kishte pasoja shumë ngative në interaksionin Mace-Njeri.

Pyes veten edhe sa qindra raste janë pa filmuar dhe publikuar në internet shoti ajo duke shpresuar që një gjë e tillë të mos bëhet shprehi.

Frikësimi i përsëritur i kafshëve shtëpiake i dëmton rëndë ato dhe mund të ketë pasojë të pa kthyeshme thekson Rachel.

Videoja e mëposhtme tregon një natyrë krejt të çuditshme të këtij fenomeni.

Do habiteni, por macet paskan tmerr frike nga kastravecet…

Publiée par ILIR Vrenozi sur Vendredi 15 avril 2016

MUND TË JU PËLQEJNË